måndag 31 maj 2010

Ett grattiskort

Litet gulligt grattiskort! Papprena är från Basic Grey - serien Max & Whiskers. Jag brukar passa på att skapa något kort när jag ändå har papper framme. Kort behöver man alltid!

Kanske kan vår hund Laban skicka det här till någon hundvän? Jag satte ihop flera blommor med en brad.


Pappret uppvikt med en liten hund bakom!

Mera Basic grey med Fnyz

I mitt kit fanns det med underbara chipboardstickers från Basic Greys serie Cappella. En av dem var en stor blomma som var så vacker så jag ville använda den på ett kort så den fick stå lite i centrum.

"50år"


"50" är bokstäver från basic grey, det bruna pappret är "BG - Basics - Poll". Jag har även stämplat ett par fjäril och dekorerat med halvpärlor och stenar, under den rivna kanten satte jag en spets som fick sticka fram litegrann. Som pricken över i så lackade jag "50år" med crackeleringslack.

//Hanna/Fnyz

söndag 30 maj 2010

Mer glitter.

Stellas har askar i lite olika storlekar och former, som är jätte roliga att piffa upp med papper, blommor och varför inte lite glitter!



På den här blåa asken har jag tagit en träknopp och täckt med blått glitter, som jag sen limmat fast på asken.



Här har vi en riktigt glittrig liten ask. Jag har täckt hela asken med guld glitter. den ser riktigt lyxig ut=)



På den här asken har jag täckt locket med vinrött glitter.



Hoppas ni alla har en mysig Morsdag

//Carina

lördag 29 maj 2010

Basic grey Med Fnyz

I mitt senaste DT-kit fick jag helt underbara papper från Basic greys senaste serier "Basics" och "Capella". Papprena gick mycket i bruna nyanser och passar utmärkt till layouter (och kort) med lite vintage-känsla.

Så som första layout bestämde jag mig för att scrappa en riktigt gammalt kort. Det är mina morföräldrars bröllopskort. De firar guldbröllop iår så jag bestämde mig för att scrappa en layout åt dem.

"19601015"


Så jag valde "BG - Cappella - Mezzo" och rev en skåra i det och bakom satte jag en bit av "BG - Basics - Docket" som är ljust med massa små prickar på. Jag "sydde" ihop revan med scrappers floss i brunt och dekorerade med lite rosor och en fin nål. Under fotot fäste jag spets som fick sticka ut lite gran så det blev som en vacker fotomatta.

Rubriken är chipbord thickers från American crafts och på dem har jag lite 3D lack med crackle-effekt för att få lite mera "vintagekänsla".

De små hjärtana är "MM - Love struck - Rubons" på det arket finns massor av små hjärtan och ord som "Love", "love you" och "Be mine".


Allt material kommer från stellas underbara webshop

///Hanna/Fnyz

fredag 28 maj 2010

Massor av hundar

Min dotters stora intresse är hundar! Och hennes vänner delar det med henne. En dag kom två av hennes kompisar hem till oss och sammanlagt gick de ut med sju hundar! Grannarna måste ha trott att vi öppnat hunddagis. ;) Så klart passar papprena ur serien Max & Whiskers perfekt till ett sådant foto som jag tog uppifrån fönstret på dem. Molnpappret är från Scraphouse och finns också hos Stellas.

Ser ni att jag sytt lite på maskin? Blomman är från You Do.


Utklippta hundar ur ett av de mönstrade papprena. Jag har fäst dem på 3D kuddar.


Även denna utklippt och fäst på 3D kudde.

Glitter, glitter,glitter!

Jag (Carina) fick ett lite annorlunda uppdrag av Jenny härom veckan. Det var att göra alster med en massa glitter på.
Jag fick olika färger på glitter hemskickade till mig och ni kan ju gissa hur mitt scraprum ser ut nu, jo glitter överallt!!. Men det var verkligen kul att "blinga" till mina alster riktigt ordentligt.

Här är mina tips för att få dit glittret ordentligt och få det att sitta kvar där det ska.
Först så täcker jag ytan som ska glittas med ett rejält lager lim, jag har använt mig av "Tombow mono glue" som finns i shoppen.
Sen så häller jag på glittret och ser till så det är täckt överallt .
Efter det hela har torkat så lägger jag på ett lager decoupagelim.

Det förseglar glittret så det är kvar där man vill ha det.

På den här layouten har jag glittrat chipboard bokstäver och även små runda prickar på det runda scallop pappret.





// Carina

onsdag 26 maj 2010

Talang 2010

Papprena från Basic Grey i serien Max & Whiskers passar utmärkt med vintagesaker som du också kan hitta hos Stellas. Notpappret och de andra små sakerna har jag hittat i Stellas butik.
Bakgrundspappret jag använt är också från Basic Grey, men en av de andra serierna.

Klart vår undulat Molly är den som borde vunnit Talang 2010, ni ser väl att hon kan spela gitarr!


Diecut från Max & Whiskers. Fågeln är från Maya Road.


Söt pippi!


Lager på lager med papper, vintagesaker, blomma och blad.

Hoppas ni blev inspirerade att skapa med de nya papprena från Basic Grey.

Modell?

Smilla är van vid två fototokiga i familjen och hon får posera ganska ofta. Här har jag gjort en LO till med de rosa-aktiga Cappella papperen. Visst är de fina!? På blommorna har jag använt Stickles. Allt finns som vanligt i shoppen!




Det var allt från mig den här gången men ni lär snart se mer av mig eftersom det landade ett nytt underbart DT-paket i brevlådan idag! :)

MissMian

tisdag 25 maj 2010

Mer Cappella !

Ibland kan det var lite trixit att scrappa papper med mycket mönster men jag brukar använda såna papper att stansa ut saker ur för blommor, fjärilar, hjärtan ,osv blir väldigt fina ur kraftigt mönstrade papper.



Sedan har jag också gjort ett enkelt födelsedagskort, det är alltid bra att ha lite kort liggandes hemma, rätt var det är blir det bråttom när man ska bort till någon.



Trollsländan är en av alla fina metallisar som finns på Stellas och allt annat material hittar ni också i shoppen!
Ha det gott!
/MissMian

måndag 24 maj 2010

Dragkamp

Fångade Amanda och Laban på bild mitt i en spännande dragkamp om leksaksråttan! Sådant måste så klart scrappas (om än några år sent). Och när papper från Basic Grey dök upp med hund- och katt-tema var det så klart dags!

Ser ni att bakgrundspappret jag använt har små ben som mönster? Urgulligt! Alla papper jag använt är från serien Max & Whiskers. De är dubbelsidiga. Vill du inte ha katter eller hundar har de alltså andra mönster också!


"What´s up?", det kan man verkligen undra. Dragkamp om en råtta?? Diecuts från serien också. Just den här blomman är från You Do.

Triangle Trifold card



På kursen för Örebro Srapbooking sällskap gjorde vi även dessa kort med lite annorlunda vikning.


Vi lekte även loss med distresser, stämplar och maskningstekniker.

Jag hoppas och tror att tjejerna gick därifrån med lite nya ögon om hur man kan se på stämplar och färger.

Allt material är från Stellas.se

söndag 23 maj 2010

Max & Whiskers

Gillar du djur är papprena Max & Whiskers från Basic Grey ett måste. Läckra papper med både fina mönster, hundar och katter.

För några år sedan hittade vi ett knäckebröd som hette Labans. Självklart provade vi det och gott var det. Men under vår fotosession med vår hund Laban fick vi veta att "gubben var elak" och tvingat honom till "hundarbete". Ja... vi är så där larviga hemma hos oss...

Jag har sprayat med mist på bakgrundspappret, det gör jag alldeles för sällan. Effekten blir så läcker. Diecuts är också Max & Whiskers.

Kanske har du också några foton på din katt eller hund att scrappa? Passa på när du har de här läckra papprena att passa ihop med!

Basic Grey Cappella

Jag måste ärligt erkänna att när jag öppnade DT-paketet den här gången så kliade jag mig i huvudet, fundersam på vad jag skulle göra. Jag scrappar ju oftast färgglatt och BG' serie Cappella är ju inte direkt färgglad utan i mitt paket låg det underbara papper med bruna, ljusblåa och rosa toner. Men så fort jag lade upp papprena på mitt scrapbord var det som att de scrappade sig själva! Här kommer den första LOn som jag gjort, papperen som jag använt heter Bravo och Sonata och allt annat material hittar ni också i shoppen.



Förresten ni måste bara kika in i shoppen nu! Det har trillat in massor av nyheter! Bland annat har OA's kollektioner Fly a kite och Thriftshop kommit!! Sedan gäller ju fortfarande Jippot med fantastiska erbjudanen!
Ha det gott!
/MissMian

lördag 22 maj 2010

Exploding box


För ett tag sedan var det VIP kurs för Örebroscrapbooking Sällskap som hade en heldag hos Stellas. Då gjorde vi bland annat en explodingbox.






fredag 21 maj 2010

min lilla skokartong

Jajjemen.. här kommer jag igen och visar upp lite fler skojiheter man kan hitta på med My little shoebox papper..



I webshoppen hittar ni My little shoebox HÄR

Trevlig helg med mycket scrappande önskar jag er

torsdag 20 maj 2010

fler konserver


Blomkrukor och ljuslyktor i all ära, men konservburkar kan användas till mer än så:
Just nu förvarar jag alla mina pennor i skrivbordslådan men i flera omgångar har jag haft pennor stående i konservburkar på skrivbordet. Udda burkar med annorlunda etiketter ger en lite retro-chic känsla och med etiketterna borttagna blir stilen industri-ruffig. Med Dessa papper från Graphic 45 däremot får burkarna ett helt annat utseende!







Material:
Mönstrade papper, klippark och diecuts: Graphic 45 - A Proper Gentleman och Domestic Goddess collection.
Ransoneringskuponger, etiketter och frimärken: Stellas - Vintagepåse.
Organzaband och knappar: Stellas
Grovt snöre, privat.
MiaKvack

onsdag 19 maj 2010

fina burkar



Jag älskar konservburkar! På mitt köksbord har jag några helt odekorerade burkar i olika storlek med blommor och värmeljus i. Jag tycker att den blanka metallen blir en fin kontrast till murgröna och vita dukar, och så passar de ju så bra just i KÖKET!

Direkt när jag såg de vackra pappren och klipparken ur graphic 45s nya Le Romantique Collection visste jag att jag ville använda dem till att dekorera fler konservburkar. Lite romantik, lite vintage, lite shabby chic... Jag tänkte mig att den råa metallen skulle skymta fram mellan fjärilar och spetsband, som en snygg kontrast, men när jag arbetat färdigt insåg jag förvånat att jag hade täckt hela burkarna med vackra saker. Det var ju så mycket jag ville få med! Nästa gång pyntar jag en tiolitershink istället!
Med ljusgrön sisal och vita textilrosor blev konservburkarna till romantiska blomsterarrangemang.

Imorgon visar jag fler konservburkar!










Papper, klippark och diecuts: Graphic 45 - Le Romantique Collection
Notblad, äkta vintage från Stellas
Kantstans: Martha Stewart
Spetsband: Stellas
MiaKvack


tisdag 18 maj 2010

Små kort


Dessa små söta kort har Jenny i butiken till försäljning. Dom ligger i en ask med flera fina färger och det är små kuvert till också. 10 styckna till ett pris av 39:- Superbilligt!


Har bara lekt med distresser och olika Inkidostämplar. Så enkelt men ändå effektfullt.

// Rimna

måndag 17 maj 2010

En till ask


Dessa askar finne i en mängd olika former och storlekar. Den här asken är lite större än dom jag visat förut.


Locket har jag färgat in med distressdynan Brushed Corduroy, sen har jag lackat med crackle paint och strött löst glitter ovanpå. När det torkat sprayade jag med egengjord mist för att färga in sprickorna. Jag tycker det nästan ser ut som läder på locket.



Klätt sidorna på asken med mönstrat papper från Grahpic45 och inkat ner dom. En broderitråd och en knapp så var den klar.

// Rimna

söndag 16 maj 2010

Jippospurt och My little shoebox

Ni har väl inte missat att det pågår festligheter i webbshoppen? Idag är sista dagen att vara med och fira Stellas första år i butiken! Passa på och shoppa vilt och fyll på scraplagret ordentligt.

Själv har jag lattjat lite med My little shoebox, för sådana papper finns det minsann hos Stellas.se

När jag fick sätta tänderna i lite MLS-papper så blev resultatet såhär;



I webshoppen hittar ni My little shoe box HÄR

Ha en skön söndag!

lördag 15 maj 2010

Chipboardtags


Jag fick några ark med chipboardfigurer av Jenny med en önskan om att jag skulle visa hur man kan dekorera dom. På dessa ark fanns bla. dessa rektangulära tags, och jag började genast fundera på hur dom kunde fungera som paketdekorationer.



Den första fick sig ett sytema, papper från Making Memories - Vintage Findings, stoppgarnsbrev och en strumpebandshållare från egna gömmor. Har aplicerat lite crackle paint på kanterna för att få den där slitna looken.



På nästa tag blev det mer romantiskt. Papper från Graphic45 och lite stämplar. Distressat med Aged mahogney och dekorerat med blommor, band och Rock Candy.


Den tredje tagen ville jag hålla lite mer manlig. Även här papper från Graphic45, metallkompass från Prima och jag kunde inte låta bli att sätta dit några småblommor. embossat med Platinum och den runda gratttisstämpeln är från Inkido.


Den sista tagen kan kanske passa på en bröllopsgåva. Gult är fint! Pappret från Grapic45 och textstämpeln är från Inkido. Glittriga änglavingar, ros, band och metallhjärta hittar ni i butiken.

Hoppas ni blev sugna på att leka med chipboards nu!
//Rimna
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...