torsdag 31 mars 2011

Vintage-grattis

Här kommer ytterligare ett alster från Veronica/Leia och denna gången är det ett grattiskort:"Här kommer ett snabbt och enkelt kort som jag gjorde med lite av spillbitarna som låg på bordet. Visst är det toppen att ha ett lager med färdiga grattiskort!

Kramelikram Leia"


Allt material finns i Shopen!

onsdag 30 mars 2011

Elin/pylles sista vintage alster

Här kommer nu Elins sista alster nu i mars:

"Prins bus"


Pylle skriver såhär om sin layout:

"Min andra layout med vintage tema, jag har använt mig av ett bokblad, och ransonerings kort under banden, för att få det att se lite extra vintage har jag valt att riva lite kanter."//Fnyz

söndag 27 mars 2011

Bröllopsvintage

Veronica kommer här med ytterligare en layout med vintagetema.

"My love"

"Hejsan!

När jag tänker på vintage så tänker jag gärna på bröllopskort. Det lite slitna, ruffiga men ändå romantiska passar perfekt! Mitt eget bröllopsalbum verkar aldrig bli klart så jag tar varje tillfälle att fylla det!

Kramelikram Leia"


Hjärtanen här nedanför är utklippta från pappret "Vivi - Floral heart"
///Fnyz

fredag 25 mars 2011

So Pretty

Nu är snart Vintage månaden slut och här kommer mitt, MissMians, sista Vintagealster. Den här gången valde jag att scrappa i letter, jag tycker om att ibland variera storleken på layouterna och A4 och letter är då två storlekar som jag varierar med.Ni glömmer väl imte bort månadens tävling? Ni har ända til 31 mars på er så läs här!
Ha en underbar helg!
Marie/MissMian

torsdag 24 mars 2011

Altered med Leia

Idag är det dags för ett till alster av Veronica/Leia och denna gång är det en skrivbok som fått nytt omslag:"Hejsan hej!
Den här skrivboken har jag haft i mina gömmor ett bra tag och nu äntligen blev den dekorerad. Pappret i bakgrunden är från Basic Grey och sedan har jag toppat med en gammal härligt giftig etikett, ransoneringskort och lite fina blommor.

Allt finner ni i Stellas shop!

Kramelikram Veronica"

onsdag 23 mars 2011

Pink P med Åsa/Asali

Så har det blivit dags för sista alstret från Asali nu i Mars:

"Sluta med Napp"


"På den här layouten har jag använt mig av flera olika mönsterapper för att skapa en lager-på-lager känsla. Jag har distressat kansterna genom att rispa dem med en sax för att få en lite gammal och sliten look. Sen har jag dekorerat med olika rosor, små etiketter, en fjäril, blingstenar, gem och spets."Allt material kommer från stellas webbutik.

///Fnyz

måndag 21 mars 2011

Fnyzen igen

Ja nu har det blivit dags för en till layout med mig, Hanna/Fnyz. Nu var det dags att göra av med de allra sista av mina papper från Crate som jag fick i mitt kit så det blev en "spillbits-layout"

"En liten Fot"


I hörnet har jag gjort en dekorationshög med lite gamla vintage grejer som en etikett, ett frimärke och en bit av en bibelsida. Sen är det en bit spets med lite halvpärlor på som jag fäst med häftklamrar.

Runt layouten har jag sytt med symaskin för att få de knöliga pappren att fästa ordentligt. Rubriken är utstansad i cardstock med Quickutz alfabetet Washington och små minialphas från making memories.

Allt material kommer från Stellas.se

///Fnyz

söndag 20 mars 2011

Mera vintage med Veronica

Nu har det blivit dags för Veronicas/leias andra layout här i Mars:

"Melker"


"Hejsan!

På den här LOn ville jag låta det gamla ransoneringskortet stå i centrum (man kan tom se namnet på kvinnan som använt det). Jag fick även med en massa andra godingar i mitt kit såsom de gamla frimärkena och den röda biljetten som syns i högra hörnet. Dessa vintage etiketter/biljetter passar till flera olika stilar, inte bara vintage, och är otroligt lättplacerade."

Bakgrundspappret kommer från "Jenny Bowlin" och det och allt annat material hittar ni i SHOPEN!

///Fnyz

lördag 19 mars 2011

"Sur" med Nicola

Idag är det dags för en till layout från Nicola:


"Sur""Till den här LO`n har jag använt många olika mönsterpapper för att skapa flera lager och sedan avslutat med ett gammalt bibleblad under fotot. Som dekoration har jag använt en fin vit spets och blandade blommor. Journalingen har jag fått med på två stycken tags som jag har knutit ihop med en stor rosett.


///Nicola"

Materialet kommer från stellas.se

tisdag 15 mars 2011

Veronica/Leia goes vintage

Nu har det så äntligen blivit dags för den sista av våra fyra nya tjejer att visa upp en layout här under Vintagemåanden Mars :-)

"Hugo <3>


Såhär skriver Veronica/Leia om sin layout:

"Hejsan!
Jag gillar verkligen vintage - när andra gör det!! Ja, jag tycker det är jättesnyggt men har själv haft lite svårt att få till det. För även om jag gjort försök trillar jag gärna tillbaka till det färgglada. Så det var en kul utmaning att skapa med ett Vintage-kit.

Min första LO visar ett kort på min farmors föräldrar, Hugo & Lisa. Kortet är ju inte det bästa men jag har faktiskt tagit det själv som 11 åring med en gammal ärvd kamera. Vi var ofta hos dem och de betydde mycket för mig så det var kul att få scrappa om dem.

Jag började med att maska en ram innan jag mistade en fyrkant i mitten. När den torkat ritade jag lite slarvigt runt kanten med en brun penna för att rama in det ytterligare. Det fina gamla boksidan matchar bra med papprena från Basic Grey. Lite knappar, en fjäril, blommor, halvpärlor och pearl maker ger den rätta vintage stämningen."Allt material kommer från Stellas.se!


/Fnyz


måndag 14 mars 2011

Vintage i vitt med MissMian

Mitt andra vintagealster går till större delen i vitt och den här blev jag faktiskt riktigt nöjd med, trots att jag tycker att temat är svårt.
Jag tycker att fotot passar så bra till Vintagestilen, Smilla är verkligen änglalik.
Ha en underbar vecka!
/MissMian

söndag 13 mars 2011

Pink Paislee med Asali

Åsa/Asali har fått underbara papper från Pink Paislee med stora rosor på som passar alldeles utmärkt in på vintagetemat. Här kommer hennes andra layout:

"Växande Kärlek"Åsa själv skriver såhär om sin layout:

"Till min andra vintage-layout utgick jag från blommorna i pappret "Picture perfect" från Pink paislee, som det bara lyser 50-tal om (åtminstone för mig). Dessa blommor kan man lätt klippa ut och använda som dekorationer vilket jag tog fasta på. Jag la sepiafilter på alla foton utom ett, för att framhäva det fotot lite extra.
Jag har blandat de urklippta blommorna med minirosor och Cherry blossoms samt blingpärlor på tråd. Sen har jag även dekorerat med spets, Löv-pin och metallblomma.
"


I ena hörnet har hon rivit bort en bit av det bruna cardstocket som hon använt som bakgrundspapper, i det rivna hålet har hon dekorerat med mönsterpapper, en del av en gammal kupong, en nål, lite spets m.m.

Det gula pappret bakom fotona är "Pretty lace" också det från Pink paislee

Rosor från pappret "PP - Sweetness - Picture perfect"Allt material hittar ni som vanligt i shopen!

//Fnyz

lördag 12 mars 2011

Websters Page med Nicola

Nu har det blivit dags för Nicolas andra layout här under vintagemånaden.

"Alice"

"Till den här layouten har jag använt mig av flera olika Websters Pages papper. Jag har klippt ut olika detaljer och använt både som dekoration och som fotomatta.
Bakom fotot sitter det ett gammalt blad ifrån en Bibel och även två tags som jag har färgat in med hjälp av Distresser och stämplat med Inkidos söta fjärilstämpel.
Jag har blandat olika blommor och i vissa sitter det fina metalldekorationer. Till titeln har jag använt vita rubons."Materialet hittar ni i Stellas lilla Shop :-)


//Fnyz

fredag 11 mars 2011

Pylle testar Vintage

Nu har turen kommit till nummer 3 av våra 4 nya DT-tjejer. Pylle har fått lite papper från Websters Page bl.a. och hennes första layout kommer här:

"Sover sött"


Elin/Pylle fick sig en rejäl utmaning när hon som första uppdrag åt Stellas.se skulle scrappa i vintage tema något som man annars inte förknippar henne med. Såhär skriver hon själv om utmaningen:

"Det kändes som en rejäl utmaning för mig när jag fick höra att vi skulle ha vintage tema på Stellas, då jag inte alls kände att det var min stil.
Min första tanke när jag hörde vintage var att det skulle vara romantiskt med mycket blommor, band m.m. och jag har väldigt svårt för att scrappa med mycket saker. Men efter att läst på förstod jag att det var att använda saker som ser gamla ut eller som är gamla.

Så här har jag nu en layout som fick min scrapstil, men med lite vintage."
Det turkosa pappret under fotot är "Webster's - Garden - Celebrate" sen har hon använt ett bibelblad, ett frimärke, ett gem från Making memories, halvpärlor från inkido, ros, band, spets och lite annat smått och gott.

Allt Material hittar ni inne hos Stellas.se!


//Fnyz

torsdag 10 mars 2011

Några kort

Idag har jag två stycken kort att bjuda på.

På det första har jag täckt kortstommed med ett gammalt text ark.
Inuti den vita ramen har jag satt en diecut från Graphic 45.


och så ett litet grattis kort.
På det här kortet har jag använd papper från graphic 45 & Websters pages.
blommor från Prima. Allt material finns i webshoppen.Ha en fin dag!

onsdag 9 mars 2011

Fnyz med Crate

Nu är det dags för min andra LO här under vintagemånaden Mars :-) och idag blir det en mer färgglad LO för att att vara vintage, här tog jag mer fasta på att använda saker som är vintage på min LO så det är både ett Bibelblad under fotot och en del av ett inköpskort från andra världskriget där jag fyllt i Edits Namn.

"20110129"

Papper:
Crate - Restoration - Fringe (randigt i glada färger)
Crate - Restoration - Ruffles (Rosa i bakgrunden)
Crate - Restoration - Lace (Gult & spelkort)

Detaljbild på vintage-lappen:


Detaljbild på spets och hjärta mm. på fotot:Allt material kommer från shopen!


///Fnyz/Hanna

måndag 7 mars 2011

Nicolas premiär

Ja nu har det blivit dags för andra tjejen av våra fyra nya DT-brudar att visa upp en LO, denna gången har turen kommit till Nicola och såhär scrappar hon på temat vintage:

"Minst"


Såhär skriver Nicola om sin layout:

"Jag gillar att blanda stilar när jag scrappar och dessa fina papper med milda färger passar verkligen att distressa och skrynkla.

Jag har använt mig av flera olika papper och sedan under fotot valde jag att sätta ett papper med kuponger - jag gillar den oregelbundna formen som drar ögat till fotot.

Jag har klippt ur detaljer ifrån ett papper från Webster Page och använt trukos som accentfärg för att bryta av mot det bruna."Allt material kommer från Stellas lilla butik.


//Fnyz

söndag 6 mars 2011

Bröder

Idag var det dags för mig,Carina, att blogga ett nytt alster i vintage stil och det kommer här :)Hoppas ni får en härlig söndag!
/Carina

lördag 5 mars 2011

Asalis första

Nu har det blivit dags för den första layouten från Asali/Åsa som också blir först ut av våra 4 nya tjejer att visa upp en layout. Vi börjar med att visa hennes fantastiska layout:

"Keps"


Såhär skriver Åsa:

"Jag scrappar ofta romantiskt och älskar att dekorera med spets och blommor på mina layouter. Men jag scrappar sällan i enbart vintage. dvs använder mig av gammalt material såsom ransoneringkuponger, bokblad eller andra etiketter så det var riktigt roligt, inspirerande och utmanande att dekorera med sådant.

Min layout blev trots vintage-temat relativt avskalad och enkel för att vara mig.

Jag la på ett sepiafilter på fotot också för att få det att se lite gammalt ut. Sedan knölade jag bokbladet, rev det på vissa ställen och distressade med distress ink för att det skulle se gammalt och slitet ut. Sedan chalkade jag kanterna på cardstocken också för att få fram vintagekänslan lite mer."Det mönstrade pappret är en del av "PP - Sweetness - Picture perfect", sen har Åsa dekorerat med ett bibelblad, halvpärlor från inkido, spets, små metallblommor m.m. m.m.

Allt material finns i Stellas lilla butik.

//Fnyz

fredag 4 mars 2011

Fnyz goes vintage

Jag är inte någon vintage-scrappare, men jag är nog en scrappare som provar många olika stilar då och då så jag kunde ändå göra "vintage" lite fnyzigt och resultatet kommer här:

"V.14"


Bakgrundspappret från "Jenny Bowlin" hade texten "Reg. nr." uppe i hörnet och jag tyckte det var lite kul att gnugga dit ett P så det blev "Preg. nr" alltså graviditet nummer 3 som lilla fröet i magen är för mig :-)

Jag rev bakgrundspappret längst kanterna och sydde fast det på ett mörkbrunt cardstock. En cirkel från samma mörkbruna cardstock fick rama in fotot och sen har jag dekorerat med spets, rosor, blommor och pärlor m.m. Rubriken är 3D-lackad med krackelerings-lack så den ser lite vintage/gammal ut.En riktig gammal kaffekupong sticker fram för att lyfta vintage-känslan och fotot har fått ett sepia-tonat lager i photoshop.

Allt material kommer från stellas lilla butik


//Fnyz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...