tisdag 1 mars 2011

tema: VINTAGE

Under hela mars månad har vi VINTAGE-tema på Stellas.
Bloggen kommer verkligen att fyllas med vintage-inspirerade alster då hela designteamet har fått vintage-kit att leka med (vilket känns tryggt och välbekant för vissa och är en utmaning för andra!). Dessutom har vi en VINTAGE-TÄVLING som vi hoppas att ni blir sugna på att vara med i. Tävlingsinformationen hittar du längst ner i inlägget.

Vad är då VINTAGE?

Klippt från Wikipedia:
"Vintage
är en engelsk term som syftar på en äldre vara av god kvalitet. Ordet härstammar från latinet, där det betyder vinskörd (vin-tid). Via franska och medelengelska har ordet fått utökad betydelse såsom "gammal fin kvalitet" och "gammal fin årgång". Ursprungligen syftade det enbart på vin, men har senare kommit att användas även om andra typer av varor. Termen vintage är etablerad för vin, som är lagrat och oftast med de bästa druvorna.

I modesammanhang syftar vintage på kläder från en annan era, exempelvis sent 1800-tal eller 1960-tal. Ibland hävdas att kläder bör vara minst 25 år gamla för att kallas vintage, men åsikterna om detta går isär."

Inom scrapbooking betyder vintage olika saker för olika personer och gränsen mellan vintage och romantiskt/shabby chic är diffus. Materialet kan vara vintage = "gammalt på riktigt" eller vintage-inspirerat = nyproducerat i gammal stil, men gemensamt är att man vill skapa en sida med gammeldags utseende. Notblad, gamla boksidor, ransoneringskuponger och etiketter är vanliga element på en vintage-sida.

Jag skickar med ett exempel på ett par pennburkar jag gjorde i våras där jag använt en blandning av äkta vintagematerial och nyproducerat i vintagestil.


Som en del i vårt tema har vi en liten

VINTAGETÄVLING

med ett härligt VINTAGE-KIT värde 300:- i prispotten.


-Scrappa något: LO, kort eller alter i vintagestil, dvs äkta eller nyproducerat.

-Skicka in ditt bidrag till stellaslillabutik@gmail.com, senast den 31/3 kl 23:59 vill vi ha ditt bidrag.

-Minska gärna bilderna till 500x500 och märk mailet med "Vintagetävling".

-Max 1 bidrag/person

-Ett vintagekit värde 300:- lottas ut bland deltagande bidrag.

Lycka till!


Som inspiration skickar jag med en LO jag gjorde för ett tag sedan. Jag tycker Tindra är så söt där hon iklädd sin mormors 60 år gamla klänning, kammad och fixad för kalaset, står och petar sig i näsan!


MiaKvack
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...